неділя, 10 листопада 2019 р.

У вінницькому Молодіжному центрі «Квадрат» відкрили фотовиставку військового льотчика Віктора Смілянського

Творче об’єднання «Фотомистецтво України»: У вінницькому Молодіжному центрі «Квадрат» відкрили фотовиставку військового льотчика Віктора Смілянського
Виставку фоторобіт присвячену пам'яті Віктора Смілянського організували нащадки пілота. Внук Смілянського Євгеній розповідає, що дідусь був справжнім фотолюбителем і ніколи не брав гроші за знімки. Навіть, коли фотографував весілля, знімки віддавав у подарунок молодятам. Найстаріша фотографія представлена на виставці 1965 року. На ній зображені чоловіки, які грають у карти в дворі будинку.

«З 1960-х років мій дідусь почав захоплюватись фотографією. У 1974 році він став одним із засновників Вінницького народного клубу фотомистецтва «Обрій». Спеціалізувався на об'єктній фотографії. У його кадрі повинно було знаходитись щось гарне. Якщо ж ні, він відкладав цю зйомку або не фотографував взагалі», – розповів Євгеній.

За його словами, у Віктора Смілянського була власна фотолабораторія - вдома у шафі. Там були збільшувачі зображень, ванночки, хімічні реактиви. Смілянський вираховував рецепти проявляючих хімічних розчинів для чорно-білих позитивних матеріалів.

Триватиме виставка до 20 листопада 2019 року.

Джерело:vn.depo.ua

**********
Партнери:

Фотограф Максим Яковчук
Творче об’єднання «Фотомистецтво України»
ART – об’єднання «Kievphotos-Hall»

Немає коментарів:

Дописати коментар